Θέλετε ο άνδρας να είναι:

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2008

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Περδίκκας Α΄ 700-652π.Χ
Αργαίος Α΄ 652-621
Φίλιιπος Α΄ 621-588.
Αέροπος Α΄588-540
Αμύντας Α΄540-498
Αλέξανδρος Α΄498-454
Αλκέτας Β΄454-448
Περδίκκας Β΄ 448-413
Αρχέλαος Α΄413-399
Αέροπος Β΄399-393
Αμύντας Β΄393-391
Αργαίος Β΄391-390
Αμύντας Β΄ξανά 390-369
Αλέξανδρος Β΄369-368
Πτολεμαίος ο Αλωρίτης 368-365
Περδίκκας Γ΄365-359
Φίλιππος Β΄359-336
Αλέξανδρος Γ΄ο Μέγας 336-323
Αντίπατρος 323-319
Κάσσανδρος 319-297 (αν και βασίλευσαν τυπικά και 2 από τους γιους του Αλεξάνδρου Αμύντας, που τον έσφαξαν ο Αντίπατρος και ο Κάσσανδρος 13 χρονών και Ηρακλής που πάλι οι ίδιοι τον έσφαξαν)
Δημήτριος ο Πολιορκητής 294-287
Πύρρος ο Αετός 287-282
Λυσίμαχος 287-281
Πτολεμαίος ο Κεραυνός 280
Αντίγονος Γονατάς 278-240
Δημήτριος Β΄240-230
Αντίγονος ο Δώσων 230-222
Φίλιππος Γ΄ 222-179
Περσεύς 179-168
(Ανδρίσκος 148-146)

Βλέπουμε λοιπόν ότι απαξάπαντες οι βασιλείς της Μακεδονίας είχαν ονόματα ατόφια ελληνικά και μάλιστα σε εποχή ανύποπτη (6ος π.Χ. αιώνας), όταν το ελληνικό έθνος ήταν ακόμη ένα άσημο έθνος ανάμεσα στα υπόλοιπα της ανατολικής Μεσογείου, πριν ακόμη αναπτυχθεί και θαυμαστεί η ελληνική γραμματεία. Το όνομα Αλέξανδρος στον Όμηρο (Ιλιάδα) βρίσκεται καμιά σαρανταριά φορές και το όνομα Πτολεμαίος στην Ιλιάδα βρίσκεται στο Δ 228. Τέτοια πανάρχαια ομηρικά ελληνικά ονόματα είχαν οι Μακεδόνες. Και ο Κάρανος, ο θρυλικός γενάρχης της δυναστείας των Μακεδόνων βασιλέων είχε το ίδιο όνομα με ένα Σπαρτιάτη της εποχής των Περσικών πολέμων που αναφέρει ο Ηρόδοτος (7,173,2)
Ας δούμε και μερικά από τα ονόματα των Μακεδόνων βασιλέων του Ινδοβακτριανού κράτους που περιελάμβανε τις περιοχές Αριανή (Ανατολική Περσία), Σογδιανή (Τουρκεστάν), Βακτριανή (Αφγανιστάν), Αραχωσία (δυτικότατο ορεινό Πακιστάν), Ινδική (πεδινό Πακιστάν και βορειοδυτική Ινδία), την χώρα των Σήρων ή Φρύνων (δυτικά μέρη της Ουιγουρικής Κίνας ή Σιγκγιάνκ πάνω στο βορειοδυτικό Ιμάιον δηλαδή Ιμαλάιον όρος).Το κράτος αυτό καταλύθηκε τελείως από τους Κινέζους το 50μ.Χ. (καμιά ογδονταριά χρόνια μετά την κατάλυση του Μακεδονικού Αιγυπτιακού κράτους από τους Ρωμαίους). Άφθονα νομίσματα φέρουν τα ονόματα των εξής βασιλέων: Σέλευκος Α΄,Αντίοχος Β΄, Σέλευκος Β΄, Διόδοτος Α΄, Διόδοτος Β΄, Ευθύδημος Α΄, Δημήτριος Α΄, Μένανδρος, Ευκρατίδας Α΄, Αντίμαχος Α΄, Αγαθοκλής, Απολλόδοτος Α΄, Λυσίας, Πανταλέων, Στράτος, Ηλιοκλής Α΄, Ηλιοκλής Β΄. Τα νομίσματα αυτά μάλιστα λεγότανε δραχμαί. Μήπως τα ονόματα αυτά είναι σλαβικά και γραμμένα στην ανύπαρκτη τότε Κυριλλική γραφή; Συνεχίζω. Ονόματα των μηνών του Μακεδονικού μηνολογίου:
Περίτιος
Δύστρος
Ξανδικός
Αρτεμίσιος
Δαίσιος
Πάνεμος
Λώος
Γορπιαίος
Υπερβερεταίος
Δίος
Απελλαίος
Αυδηναίος
Να σημειώσω ότι σαν τους Μακεδόνες Απελλαίο έλεγαν και στους Δελφούς τον μήνα που οι αττικοί έλεγαν Μεμακτηριώνα, Αρτεμίσιο σαν τους Μακεδόνες έλεγαν οι Λακεδαιμόνιοι και οι Δελφοί τον αττικό Μουνυχιώνα. Οι Μακεδόνες έλεγαν τον Σκιροφοριώνα Πάνεμο, ενώ Πάναμο έλεγαν οι Λακεδαιμόνιοι και οι Βοιωτοί τον Βοηδρομιώνα. Δίο έλεγαν οι Βιθυνοί τον Ανθεστηριώνα, ενώ οι Μακεδόνες τον Πτανεψιώνα. Τέλος, Υπερβερεταίο έλεγαν οι Μακεδόνες τον Βοηδρομιώνα ενώ Υπερβέρετο οι Κρήτες τον Σκιροφοριώνα.(Αν και τους ίδιους μήνες έλεγαν με τα ίδια ονόματα, η φαινομενική αυτή διαφορά στις πηγές οφείλεται αλλού και σε θέμα άσχετο με το εξεταζόμενο.) Αλλά σε αυτόν τον μήνα θα επανέλθω και μετά. Φυσικά όλα τα ονόματα των μηνών είναι ατόφια ελληνικά. Τα σλαυικά ονόματα των μηνών είναι τελείως άσχετα: Προσίντετς, Σέτσεν, Σουχή, Μπερεζώζολ κλπ. Α, να πω ότι Ξανδικό μήνα αναφέρει και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος στην εποχή του, όταν οι ειδωλολάτρες χρησιμοποιούσαν ήδη τα λατινικά ονόματα των μηνών.

Μακεδόνας θα πει ψηλός, μακρύς. Μάκος στα δωρικά είναι το μήκος και μακεδνός ο μακρύς. Άλλος τύπος της ίδιας λέξεως είναι Μάγνης πληθ. Μάγνητες εξ ου και Μαγνησία. Στα λατινικά ο μεγάλος πάλι magnus λέγεται. Ουσιαστικά οι Μάγνητες είναι οι νοτιότεροι Μακεδόνες. Η Μακεδονία λέγεται και Μακετία, στον Στράβωνα η Μακεδόνισσα λέγεται και Μακέτις.
Ο προφήτης Ιερεμίας λέει ότι οι Αιγύπτιοι, τρεπόμενοι σε φυγή, λεν μεταξύ τους τρέξτε να καταφύγουμε στην πατρίδα μας φεύγοντας από προσώπου μαχαίρας ελληνικής και παρακάτω ότι ο Κύριος δίνει εντολή να εξολοθρευτούν οι Βαβυλώνιοι πάλι από προσώπου μαχαίρας ελληνικής. Επαναλαμβάνεται ο ίδιος στίχος (Ιε 26,16 27,16). Έτσι μεταφράζουν οι Ο. Το δε εβραϊκό έχει μαχαίρας Ίωνος, δηλαδή Έλληνος. Μέχρι σήμερα οι λαοί της Ανατολής τους Έλληνες μας ονομάζουν Γιουνάν = Ίωνες. Οι δυο αυτές προφητείες του Ιερεμίου αποτελούν και την αρχαιότερη μαρτυρία για την ελληνικότητα των Μακεδόνων. Διότι σπαθί Ίωνος ή σπαθί Έλληνος ή σπαθί ελληνικό που συνέτριψε τους Αιγυπτίους και τους Βαβυλωνίους είναι βέβαια μόνο το σπαθί του Μ. Αλεξάνδρου. Πανάρχαιη μαρτυρία της προκλασσικής εποχής, κατατεθειμένη σε ανύποπτο χρόνο και ξένη μαρυρία υψηλής αξιοπιστίας, από άνθρωπο αδιάφορο για τα εθνικά προβλήματα των Μακεδόνων Ελλήνων η μαρτυρία του προφήτη Ιερεμίου, η αρχαιότερη όλων. Μάχαιρα ελληνική λοιπόν η μάχαιρα του Μ.Αλεξάνδρου κατά τον Ιερεμία. Οι Έλληνες στον Δανιήλ εμφανίζονται ονομαστικώς στην δεύτερη αποκάλυψή του με τα δύο ζώα, τον κριό που κερατίζει προς όλα τα σημεία του ορίζοντος και ποδοπατεί όλα τα ζώα, δηλαδή το περσικό κράτος, και τον τράγο που εξοντώνει και αντικαθιστά τον κριό, κι αυτός είναι ο βασιλεύς των Ελλήνων, ο Μ. Αλέξανδρος πάλι. Λέει για αυτόν ότι είχε πολύ μεγάλο κέρατο κι ότι ερχόταν από την Δύση, διατρέχοντας όλες τις χώρες, κι από την ταχύτητά του τα ποδάρια του δεν άγγιζαν το έδαφος. όρμησε εξαγριωμένος εναντίον του κριού, τον χτύπησε, του έσπασε τα κέρατά του, τον έριξε κατά γής, και τον ποδοπάτησε. και δεν υπήρχε κανείς που θα μπορούσε να γλυτώσει τον κριό από τον τράγο. Τον εξόντωσε. Κι έπειτα ο τράγος έγινε πολύ μέγας, αλλά πάνω στο κορύφωμα της δυνάμεώς του το μέγα κέρατό του συνετρίβη, και στην θέση του φύτρωσαν τέσσερα άλλα κέρατα, ανατολικά δυτικά βόρεια και νότια. Έπειτα, από το ένα από αυτά φύτρωσε ένα ισχυρό κέρατο και κακοποίησε τον λαό του Κυρίου (αναφέρεται στον Αντίοχο Δ΄ τον Επιφανή). Μετά το όραμα ο άγγελος Γαβριήλ το εξηγεί στον Δανιήλ. Ο κριός είναι ο βασιλεύς Μήδων και Περσών. Ο τράγος είναι ο βασιλεύς των Ελλήνων, ο βασιλεύς ο πρώτος (Δα 8,1-21).

Η αρχαία πρωτεύουσα των Μακεδόνων και κατοπινή νεκρόπολη των βασιλέων ελέγετο Αιγαί = Κατσίκες, όνομα βέρο ελληνικό όπως και το όνομα της πόλεως Βέροιας. Βέροια και Φέρεια είναι η ίδια λέξη, απλώς οι Μακεδόνες έλεγαν το Φ Β γι αυτό κι έλεγαν Βίλιππος αντί για Φίλιππος και τα άλογα του Μακεδονικού στρατού που είχαν πάνω στο σβέρκο τους έγκαυστο το Β ως αρχικό του Βιλίππου (πρώτος ο Φίλιππος οργάνωσε κρατικό πολεμικό ιππικό, μέχρι τότε τα πολεμικά άλογα ήταν ιδιωτικά και τα έτερφαν οι ιδιοκτήτες τους γι’ αυτό μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να υπηρετήσουν ως ιππείς) λεγόταν Βουκεφάλαι όπως κοππατίες λεγόταν τα άλογα που είχαν πάνω τους το γράμμα κόππα = q ή σαμφόρες τα άλογα που είχαν πάνω τους το σαν, δηλαδή το σίγμα. Αναφέρει τέτοια ο Αριστοφάνης. Είναι δε η Φέρεια αρχαιότατη θεά της φοράς (εκ του φέρω) δηλαδή της γεωργικής συγκομιδής, το δε όνομά της ανευρίσκεται στην πήλινη πινακίδα Γραμμικής Β της Πύλου ΠΥ Tn 316 β΄ όψη, στίχος 4. Οι πινακίδες αυτού του είδους χρονολογούνται ανάμεσα στο 1450 και στο 1200π.Χ. Η τροπή του ει σε οι (Φέρεια-Βέροια) λέγεται ετερίωση και είναι φαινόμενο καθαρά της ελληνικής γλώσσας. Το βραχύ ε τρέπεται σε βραχύ ο. Έτσι από το τρέχω παράγεται ο τροχός, από το τρέφω η τροφή, από το κλέπτω η κλοπή, από το φέρω ο φόρος κλπ κλπ. Καθαρά ελληνική ιδιορρυθμία. Όσο για την προφορά του Φ ως Β δεν πρέπει να μας ξενίζει. Έτσι και ο Όμηρος αντί να πει Φοίβη και Φοιβηίς λέει Βοίβη και Βοιβηίς (Β 711-712). Η ραψωδία Β είναι κατά γενική ομολογία των ειδικών επιστημόνων η αρχαιότερη και προφανώς μια τέτοια προφορά του Φ αποτελεί γλωσσικό κατάλοιπο αρχαιότατης προφοράς που διατηρήθηκε στους Μακεδόνες και στα ύστερα χρόνια. Έτσι και ο μήνας που έχει παραπάνω ημέρες από τους άλλους, που υπερφέρει δηλαδή, λέγεται Υπερβερεταίος, δηλαδή Υπερφερεταίος.

Ο Ηρόδοτος για τον Αλέξανδρο Α΄ (5,17-21) διηγείται πώς σκότωσε τους Πέρσες φοροεισπράκτορες με ένα κόλπο του όταν ήταν ακόμη διάδοχος του θρόνου και αυτοί λιγουρεύονταν τις γυναίκες του παλατιού. Αφού τους έκανε το τραπέζι τους έταξε τις γυναίκες και τους είπε να ανέβουν στα δωμάτια. Έβαλε δε τα πρωτοπαλλήκαρά του να ντυθούν γυναίκες κι όταν οι Πέρσες πήγαν να τα αγκαλιάσουν εκείνα τους έσφαξαν. Τα τελευταία λόγια που είχαν ακούσει από τον Αλέξανδρο Α΄ ήταν: προς δε και βασιλέϊ τω πέμψαντι απαγγείλητε ως ανήρ Έλλην, Μακεδόνων ύπαρχος, ευ υμέας εδέξατο και τραπέζη και κοίτη, που σημαίνει: και στον βασιλιά που σας έστειλε να πείτε ότι ένας άνδρας Έλληνας, ο αντιβασιλιάς των Μακεδόνων, σας καλοδέχτηκε και στο τραπέζι και στο κρεββάτι (Ηρόδοτος 5,20,4) Διηγείται και άλλα πολλά. Ότι έσωζε πόλεις βοιωτικές από τους Πέρσες, ότι πρόδωσε τα μυστικά του Ξέρξη στους Έλληνες πριν από την μάχη των Πλαταιών λέγοντας "Έλλην γένος ειμί τωρχαίον και αντ' ελευθέρης δεδουλωμένην ουκ αν εθέλοιμι οράν την Ελλάδα" Ηρόδοτος (9,45) που πάει να πει είμαι Έλληνας από παλιά γενιά και δεν θα ήθελα να βλέπω σκλάβα αντί για ελέυθερη την Ελλάδα.Και δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα άγαλμά του! Στο 8,21 μας λέει πως αφιέρωσε και χρυσό ανδριάντα του στους Δελφούς. Για την μάχη των Θερμοπυλών ο Παυσανίας διηγείται πως ανάμεσα στους περίπου 25.390 Έλληνες που πολέμησαν από την ξηρά προς στην θάλασσα στις Θερμοπύλες ήταν και 500 Μακεδόνες. Αναφέρει: 10.500 Βοιωτοί, 7.790 Αιτωλοί, 3.500 Φωκείς, 1.500 Αθηναίοι, πάνω από 700 Λοκροί, 500 Μακεδόνες, 500 Μικρασιάτες και πάνω από 400 Μεγαρείς. Συγκινητική η παρουσία των Μακεδόνων που πολέμησαν για την ελευθερία της Νοτίου Ελλάδος αφού η Μακεδονία και η Θεσσαλία είχαν ήδη κατακτηθεί.
Να μην αναφέρω και τον Πόντιο, αλλά Ρωμαίο πολίτη Στράβωνα με το πασίγνωστο γνωμικό του "ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Οι απατεώνες αγύρτες που αρνούνται την ελληνικότητα της Μακεδονίας επικαλούνται επιχειρήματα ψεύτικα και σαθρά. Βρήκαν στον Πλούταρχο (Αλεξ. 51) ότι ο Αλέξανδρος "εβόα μακεδονιστί" και λένε ότι αυτό σημαίνει άλλη γλώσσα. Είναι δηλαδή απατεώνες αισχίστου είδους και υποστάθμης. Τα αρχαία ελληνικά λεξικα βρίθουν λέξεων όπως: αττικιστί, βοιωτιστί, δωριστί, θετταλιστί, λακωνιστί, ιωνιστί, αιολιστί, κλπ. Βρήκαν και 150 λέξεις που δεν απαντώνται σε καμιά άλλη διάλεκτο πλην της μακεδονικής και χαίρονται. Οι 130 βρίσκονατι στο λεξικό του Ησυχίου και οι υπόλοιπες κατάσπαρτες σε άλλους συγγραφείς. Ο Ησύχιος όμως έχει 152 λέξεις μόνο βοιωτικές, 512 μόνο σπαρτιατικές και άλλα τέτοια. Τα ίδια και σε άλλους λεξικογράφους. Οι Μακεδόνες έρχονται ενδέκατοι σε πλήθος λέξεων που απαντώνται μόνο στην δική τους διάλεκτο. Τέτοιοι απατεώνες πληρωμένοι προπαγανδιστές γέμισαν την διεθνή βιβλιογραφία με σκουπιδομάνι και ο λαουτζίκος στο τέλος θα αρχίσει να αμφισβητεί και τα αυτονόητα. Ε άντε πια! Είναι δηλαδή να αγανακτεί κανείς!
Μετά πήραν και τον τραβεστί Δημοσθένη που αποκαλούσε τον Φίλιππο βάρβαρο -ποιος; αυτός που είχε μητέρα Σκύθισσα και δεν ήταν Αθηναίος εξ αμφοίν γονέοιν- και καλούσε τους Νοτιοελλαδίτες να αντισταθούν στους Μακεδόνες σε μια έξαρση υστερικής παραφροσύνης, αλλά στην μάχη της Χαιρώνειας πέταξε την ασπίδα του και τράπηκε σε φυγή σαν δειλός ήταν. Και παίρνουν στα σοβαρά τον Δημοσθένη, που χρηματιζόταν από τους Πέρσες για να συκοφαντεί τους Μακεδόνες (η φιλαργυρία του υπήρξε παροιμιώδης) και διατηρούσε μυστική αλληλογραφία με τους Πέρσες στρατηγούς (Πλουτάρχου Δημ.14,2 και 20,4-5), αυτόν τον αίσχιστο προδότη της Ελλάδος.

7 σχόλια:

Ελλην Μακεδόνας είπε...

ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα για το Σκοπιανό μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο του http://macedonia-greece.blogspot.com

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις Ελλήνων της ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ με συμμετοχή 40.000 διαδηλωτών για τη Μακεδονία μας...
αποσιωπήθηκαν από ΟΛΑ τα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ! ΓΙΑΤΙ;;; Για να ΜΗΝ βάλουν ιδέες και στους Έλληνες και πάρουνε τους δρόμους!

ΕΠΙΘΕΣΗ Σκοπιανών σε συνεργείο του MEGA CHANNEL, ξυλοδαρμός δημοσιογράφων και λιθοβολισμός της Ελληνικής Πρεσβείας 19/2/08 με την άφιξη Νίμιτς στην Αθήνα!

Αφασία του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό! Είπε ο Αλαβάνος στη Βουλή: "Η Μακεδονία=Τίτλος για Φέρετρο"!

Πριν από τις εκλογές Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στη FYROM : Προχθές δεν μπήκαν οι Σκοπιανοί με ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ στα Αλβανικά Χωριά;
Οι Σκοπιανοί δεν ήταν που ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ κάθε συμμετοχή των Αλβανών στις διαπραγματεύσεις για το όνομα;;;
Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ σάπισαν στο ξύλο κάποιους Βουλγαρίζοντες που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να καταθέσουν στεφάνι στην BUNEVA;;;

ΒΒC και BRITANNICA φορείς πορπαγάνδας υπέρ των ΣΚΟΠΙΩΝ!

Θέλετε να μάθετε για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια;
Για τους 100.000 Ελληνόφωνους Βλάχους που απαριθμεί η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Με τις κλωτσιές τους διώχνουν από το Ελληνικό Προξενείο της FYROM! Ενώ οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.

Δημόσιος Υπάλληλος ο Παύλος Βοσκόπουλος ,Γεν.Γραμματέας του Ουρανίου Τόξου, και καταγγέλει το Ελληνικό Κράτος-Εργοδότη του για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!! Διαβάστε σχετικά εδώ!

Ποια σχέση έχει η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και τον Τζορτζ Σόρος;
Ξέρετε που εστίαζε τους αγώνες του το ΚΚΕ για δεκαετίες ολόκληρες; Στην ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ της Μακεδονίας και της Θράκης!
Παρόλο που στην Μακεδονία κατοικούσαν χιλιάδες Σλαβόφωνοι Έλληνες, Έλληνες Βλάχοι κι Αρβανίτες, Ελληνόφωνοι Έλληνες και τέλος πάνω από ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
Μπορεί κανείς να καταλάβει με ποια λογική μέχρι και κατά τον εμφύλιο, το ΚΚΕ ενεργούσε για την αυτονόμηση της Μακεδονίας και βοηθούσε τον ΤΙΤΟ να καταλάβει ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ;;;

Τι έγραψαν για τον Τζορτζ Σόρος τα INDYMEDIA της Αργεντινής;

Γιατί συμπλέουν με τον Soros τα Ελληνικά Υπουργεία και συγχρηματοδοτούν φιλοσκοπιανά project;

Ατελείωτες ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ διεκδικήσεις θα βρείτε εδώ! και
οι ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ συνεχίζονται μέχρι και τις μέρες μας για όσους ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!
Ανάλογα με τις εξελίξεις ... οι Σκοπιανοί μας έχουν ετοιμάσει σχετικό πακέτο εκδίκησης! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!

Ψήφισμα ΚΕΡΑΥΝΟΣ γαι τα Σκόπια από τον OBAMA κι άλλους υποστηρικτές των Ελληνικών θέσεων

Οι Σλαβόφωνοι Έλληνες πολέμησαν και το 1821 αλλά και στον Μακεδονικό Αγώνα κατά χιλιάδες.
Σχετικές λίστες υπάρχουν εδώ !

Γαλλική ΑΠΟΓΡΑΦΗ των σχολείων της Μακεδονίας επί Τουρκοκρατίας δείχνει μία πραγματική εικόνα της εποχής και θα την βρείτε εδώ!. Οι "Μακεδόνες Σκέτο" πάλι μας κρύφτηκαν!

Σας προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST εδώ!

N.Ago είπε...

Ναι αλλα, ούτε ο Ψωμιάδης αναφέρεται εδώ, ούτε ο Άνθιμος , ούτε καν ο Ζουράρης!!!

Ελλην Μακεδόνας είπε...

@n.ago
Αυτοί ζουν στην Μακεδονία και γι' αυτό ανησυχούν. Εσύ ανησυχείς για την Αλβανία περισσότερο και αυτό είναι φυσικό.Εισαι εθνικιστής μήπως; Έχεις την εντύπωση ότι είσαι κάπου ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ και ΑΝΩΤΕΡΟΣ από αυτούς σε κάτι; Έχεις καταφέρει κάτι σπουδαιότερο από αυτούς ή απλά επειδή διαβάζεις Νίκο Δήμου ... ανακάλυψες κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;

N.Ago είπε...

Φυσικά, ούτε ανώτερος ούτε καλύτερος είμαι από αυτούς. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι δεν μπορώ να συγκριθώ μαζί τους. Δεν το θέλω κι'ολας, εδώ που τα λέμε. Και πριν με αποπάρεις, θέλω να σου πω πως έκανα χιούμορ. Διότι καλά ο Ψωμιαδης κι ο Άνθιμος αλλα κι ο Ζουράρης ζει στη Μακεδονία; Αυτός δεν αγωνίζεται και για ένα χωριό στη Κρήτη; Και φυσικά, αν έχεις διαβάσει ποτέ το μπλογκ μου, θα έχεις προφανώς καταλάβει ότι, για το μόνο που δεν μπορεί κανείς να με κατηγορεί, είναι ότι είμαι εθνικιστής. Τους κυρίους από πάνω, όμως, οι ίδιοι οι Έλληνες τους έχουν κατηγορήσει αμέτρητες φορές και όχι αδίκως, θα έλεγε κανείς. Δεν νομίζω να κάνω λάθος. Τέλος πάντων, αφού δεν είναι καλό αυτό για σένα, δεν το ξανακάνω.

Και ναι, ο Νίκος ο Δήμου πολύ μου αρέσει.

ΑΑΡΩΝ ΜΝΗΣΙΒΙΑΔΗΣ είπε...

Κι εμένα μου αρέσει ο Ζουράρις πιο πολύ από τον Δήμου αλλά αυτό είναι άσχετο με την αρχαία Μακεδονία. Σας παρακαλώ να μη ξεφεύγουμε από το θέμα. Θα τεθούν και θέματα πολιτικής σκέψης εν καιρώ τω δέοντι.

Ελλην Μακεδόνας είπε...

Τους κυρίους τους έχουν κατηγορήσει ... ο Λαμπράκης,ο Μπόμπολας, ο Τεγόπουλος κλπ. Όχι οι Έλληνες. Είναι οι ίδιοι ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ το σκάνδαλο της SIEMENS.
Φυσικά...με τους παραπάνω συμφωνώ ΜΟΝΟ στο θέμα της Μακεδονίας καθώς ΔΕΝ μου αρέσουν οι εκκλησίες, ΔΕΝ ντύνομαι Ζορρό, και προτιμώ να μιλάω τόσο απλά ώστε να με καταλαβαίνουν και οι πιο χαζοί από εμένα (εάν τυχόν υπάρχουν...)
Ο δε Νικός Δήμου είναι ΧΟΡΗΓΟΣ του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι και διαφημιστής ΚΑΘΕ παπαριάς του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ...
Δεν θα με εξέπληττε έαν μάθαινα ότι πληρώνεται από Αμερικάνικες ΜΚΟ καθώς πρόσφατα αποφάσισε να κριτικάρει τους ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ! Αυτό...είναι κάτι που μπορεί να κάνει κανείς ΜΟΝΟ με χρήματα. Εκτός και έαν επηρεάστηκε από το κλίμα ευφορίας στα Βαλκάνια που οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί κι άλλοι φωστήρες ΞΕΧΑΣΑΝ τους νεκρούς της Γιουγκοσλαβίας, ξέχασαν την αιτία αυτού του πολέμου και κατέβασαν τα βρακιά τους στους Αμερικάνους. Ζούμε τρελές εποχές. Ο ακροδεξιός Καρατζαφέρης ΒΡΙΖΕΙ τους Αμερικάνους, Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι ΔΗΘΕΝ ανθρωπιστές αριστερίζοντες φωστήρες ΠΡΟΩΘΟΥΝ τα Αμερικανικά σχέδια για την παιδεία και την ενέργεια στα Βαλκάνια... μέχρι που βγήκαν κάποιοι αριστεροί αλλά και ηλίθιοι να ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Βλέπεις οτιδήποτε πλήττει τα σχέδια του Μπους για την ενέργεια...υπάρχει ο χρήσιμος ηλίθιος ο οποίος είτε λόγω βλακείας είτε λόγω απληστίας...θα παίξει το παιχνίδι όσων μας εκμεταλλεύονται.
Με τους απλούς πολίτες Αλβανίας και Σκοπίων ΔΕΝ έχω το παραμικρό.Αλλά με τους φωστήρες που εκμεταλλεύονται τους αδαείς ... "τα παίρνω" που λένε.
Και για να ΜΗΝ μιλάμε Θεωρητικά...

ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ σήμερα έχει να κάνει με ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφέροντα εταιριών που ελέγχονται από τα γεράκια της κυβέρνησης Μπους που βιάζεται να κλείσει τις συμφωνίες πριν την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ

akritas είπε...

Άαρων ποια ειναι η γνώμη σου για την ανάλυση που κάνει ο καθηγητής Σακελλαρίου και αφορά τις παραδόσεις (ειδικά του Ηρόδοτου) της καταγωγής της Μακεδόνων ?